Mainos

Abbasin ja Sharonin keskustelut alkoivat lupaavasti

Israel suostuu vetämään joukkonsa asteittain pois Gazasta ja Länsirannalta, mutta vaatii palestiinalaisjohtoa kitkemään israelilaisiin kohdistuvan terrorin.

Israel suostuu vetämään joukkonsa asteittain pois Gazasta ja Länsirannalta ja luovuttamaan alueet palestiinalaisten turvallisuusjoukkojen hallintaan, pääministeri Ariel Sharonin toimistosta kerrottiin aikaisin aamulla.

Sopimus syntyi Sharonin ja palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin Lähi-idän rauhansuunnitelmaa koskevissa keskusteluissa torstaina. Kokous sujui positiivisessa hengessä, kertoivat molempien osapuolten edustajat.

Kaksi ja puoli tuntia kestäneessä ensimmäisessä kokouksessa Israelin pääministeri Ariel Sharon vaati palestiinalaisten pääministeriä Mahmoud Abbasia ryhtymään voimakkaisiin toimiin terrorismin kitkemiseksi ja ääriryhmien riisumiseksi aseista.

Nimettöminä pysyttelevien palestiinalaislähteiden mukaan Israel lupasi vapauttaa yhteensä sata palestiinalaista vankia sekä lopettaa palestiinalaiskaupunkien saarron ja helpottaa palestiinalaisten työssäkäymistä Israelin alueella.

Virallisesti palestiinalaishallinto on kertonut Israelin vapauttavan kaksi pitkään vangittuna ollutta palestiinalaista, joista toinen kuuluu PLO:n johtajistoon.

Myös palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on ottanut kantaa neuvotteluihin. Uutistoimisto AFP:n mukaan Arafat ilmaisi tukensa tähänastisille keskusteluille ja kertoi olevansa valmis toimeenpanemaan tiekartan nimellä tunnetun rauhansuunnitelman välittömästi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomi 30.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.