Mainos

Abbas vetosi molemminpuolisen tulitauon puolesta

Palestiinalaisten uusi presidentti Mahmoud Abbas vetosi virkaanastujaisissaan molemminpuolisen tulitauon ja rauhansopimuksen aikaansaamiseksi Israelin kanssa. Samaan aikaan Israelin helikopterit tulittivat Gazaa.

Palestiinalaisten uusi presidentti Mahmoud Abbas on astunut virkaansa. Abbas vetosi heti molemminpuolisen tulitauon ja rauhansopimuksen aikaansaamiseksi Israelin kanssa. Edesmenneen Jasser Arafatin seuraaja astui virkaansa palestiinalaisten parlamentin erityisistunnossa.

-Israelilaisten on opittava asumaan rinnan palestiinalaisten kanssa ja jakamaan maansa heidän kanssaan, jotta Lähi-idän konflikti päättyisi, Abbas sanoi virkaanastujaispuheessaan.

Abbas tuomitsi palestiinalaisten ääriryhmien ja Israelin viimeaikaiset väkivaltaisuudet.

- Väkivalta ei edesauta vakautta, jota uskottava ja vakava rauhanprosessi tarvitsee. Tavoittelemme molemminpuolista tulitaukoa lopettaaksemme tämän noidankehän, Abbas sanoi.

Abbas vannoi käsi koraanilla "huolehtivansa Palestiinan kansan eduista".

Israelin pääministeri Ariel Sharon ilmoitti illalla katkaisevansa suhteet palestiinalaishallintoon siihen asti kun palestiinalaisviranomaiset ovat saaneet äärijärjestöjen itsemurhaiskut loppumaan.

Väkivaltaisuudet jatkuivat Gazassa

Sharon ilmoitti palestiinalaishallinnon boikotoimisesta sen jälkeen kun kuusi israelilaista kuoli pommi-iskussa Gazan raja-asemalla torstaina. Tänään seitsemän palestiinalaista sai surmansa ja 12 haavoittui Israelin tulituksessa Gazassa Zeitunissa ja Rafahissa, palestiinalaislähteet kertoivat.

Abbasin virkaanastujaisten aikaan Israelin helikopterit tulittivat ilmasta Gazan kaupunkia, missä panssarivaunut ja puskutraktorit operoivat maassa.

- En usko Abu Mazenin (Abbasin) tuovan turvaa palestiinalaisille, koska Israel ei halua rauhaa eikä puhua poliittista kysymyksistä, arveli tulituksesta huolimatta kadulle Gazan kaupungissa uskaltautunut Hassan Hamuda, 22.

Kaksi israelilaislasta haavoittui Nezarimin juutalaissiirtokunnassa raketin osuttua synagogaan, kertoivat israelilaislähteet.

(MTV3-STT-Reuters)

(Kymmenen uutiset 15.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.