Mainos

Abbas torui Israelia hitaista toimista

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas tapaa Israelin puolustusministerin Shaul Mofazin tänään illalla. Neuvottelujen aiheena on Länsirannalla sijaitsevan Tulkarmin kaupungin siirtyminen Israelin joukoilta palestiinalaisten hallintaan.

Palestiinalaisten pääministeri Mahmud Abbas on arvostellut Israelia haluttomuudesta toteuttaa viime kuun huipputapaamisessa sovittuja, rauhanprosessia edistäviä toimia. Palestiinalaisten parlamentin avajaisistunnossa puhunut Abbas sanoi, että palestiinalaiset ovat pitäneet kiinni omista lupauksistaan vaikeuksista huolimatta.

Israel on Abbasin mielestään kuitenkin jatkuvasti haluton toteuttamaan lupauksensa vankien vapauttamisesta, karkotettujen paluusta ja joukkojen vetämisestä Länsirannalta alueilta, joista on sovittu yhdessä.

Abbas tapaa illansuussa Israelin puolustusministerin Shaul Mofazin. Heidän on määrä keskustella juuri israelilaisjoukkojen poistumisesta viidestä Länsirannan kaupungista.

Kyseessä on Israelin ja palestiinalaisten ensimmäinen korkean tason tapaaminen Tel Avivissa viime kuun lopulla tehdyn itsemurhaiskun jälkeen. Israel jäädytti viiden Länsirannan palestiinalaiskaupungin luovutuksen iskun jälkeen.

(MTV3-Reuters-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.