Mainos

Abbas päätti tulitaukoneuvottelut Gazassa

Mahmoud Abbas on yrittänyt saada militantit palestiinalaisjärjestöt luopumaan iskuistaan israelilaisia vastaan.

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ja militantit palestiinalaisjärjestöt ovat lopettaneet tulitaukoneuvottelut tuloksettomina Gazassa. Vaikka neuvotteluja käytiin myönteisessä hengessä, osapuolet eivät päässeet sopimukseen hyökkäysten lopettamisesta israelilaiskohteisiin.

Abbas on yrittänyt saada palestiinalaisjärjestöt luopumaan iskuistaan israelilaisia vastaan rauhoittaakseen tilanteen ja luodakseen suotuisan ilmapiirin rauhanneuvottelujen aloittamiseksi uudelleen Israelin kanssa.

Lähes viikon kestäneen neuvonpidon aikana julkisuuteen tuli tietoja kuitenkin myönteisestä kehityksestä. Abbasin mukaan palestiinalaistenvuoropuhelu on edennyt merkittävästi ja tulitaukoon saatetaan päästä hyvinkin pian.

Myös Hamasin ja Islamilaisen jihadin edustajat ovat vahvistaneet Abbasin myönteisen käsityksen. Järjestöjen edustajat ovat kuitenkin todenneet, että sopu ei synny ellei Israel ole valmis vastavuoroisiin myönnytyksiin. Israelin olisi järjestöjen mukaan lopetettava sotatoimet Gazan alueella ja vapautettava suuri joukko palestiinalaisvankeja.

Palestiinalaishallinnon edustajan mukaan Abbas vierailee ensi viikolla Egyptissä ja Jordaniassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.