Mainos

Abbas: Kansanäänestys rauhansuunnitelmasta mahdollinen

Abbas on antanut palestiinalaisjärjestöille kymmenen päivää aikaa hyväksyä tuorein Israelin ja palestiinalaisten välinen rauhansuunnitelma ennen asian viemistä kansanäänestykseen.

Presidentti Mahmud Abbas aikoo järjestää kansanäänestyksen uudesta rauhansuunnitelmasta Israelin kanssa, jos kilpailevat palestiinalaisjärjestöt eivät pääse siitä sopuun. Abbas kertoo antavansa järjestöille kymmenen päivää aikaa sopia ohjelmasta.

- Jos ette pääse sopuun siihen mennessä, sanon nyt suoraan, että järjestän tästä esityksestä kansanäänestyksen. Tämä ei ole mikään uhkaus, Abbas sanoi tänään palestiinalaisten kriisikokouksessa.

Israelilaisissa vankiloissa olevat Fatahin ja Hamasin jäsenet ovat laatineet uuden suunnitelman. Siinä kehotetaan palestiinalaisia vastarintaan Israelia vastaan, mutta samalla myös neuvotteluratkaisuun, jos Israel vetäytyy täysin Länsirannalta. Suunnitelmassa vaaditaan myös palestiinalaisalueille yhtenäisyyden hallitusta ja Jerusalemia itsenäisen Palestiinan valtion pääkaupungiksi.

Monet palestiinalaisjärjestöistä tukevat suunnitelmaa, mutta Hamas ei ole sitä vielä hyväksynyt.

(MTV3-STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.