Mainos

Abbas: Israelin vetäytyminen Gazasta on vasta ensi askel

Palestiinalaishallinnon johtajan mukaan Israel osoittaa suhtautuvansa Lähi-idän rauhanprosessiin vakavasti vasta kun se suostuu vetäytymään koko Länsirannan alueelta.

Palestiinalaishallinnon johtaja Mahmud Abbas ilmaisi jälleen tänään tyytyväisyytensä Israelin vetäytymisestä Gazan alueelta, mutta korosti, että palestiinalaiset eivät tyydy tähän. Abbasin mukaan Israel ei suhtaudu rauhanprosessiin vakavasti, ellei se vetäydy myös koko Länsirannan alueelta.

Myös palestiinalaisten äärijärjestö Hamas toisti uhkauksensa, jonka mukaan se jatkaa iskujaan, kunnes Israel on vetäytynyt kaikilta miehitetyiltä alueilta.

Abbas kertoi tiedotustilaisuudessa, että entiseen Moragin siirtokuntaan rakennetaan 3000 asuntoa palestiinalaisille. Moragin siirtokunta sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Khan Junisin palestiinalaiskaupungista.

Israelin siirtokuntia tyhjentävät sotilas- ja poliisiryhmät olivat saaneet lauantaihin mennessä tyhjennettyä yli 85 prosenttia Gazan siirtokunnista. Israelin poliisin mukaan Gazan 21 siirtokunnasta enää neljässä on jäljellä ihmisiä. Vetäytymistä vastustavia on häädetty pakkokeinoin kolmen päivän ajan, ja nyt noin 85 prosenttia asuinrakennuksista on jo tyhjillään.

Pakkohäädöt Länsirannan kahdesta siirtokunnasta aloitetaan näillä näkymin tiistaina. Sanurin ja Homeshin siirtokuntia oli suunniteltu tyhjennettäviksi vasta syyskuun puolella, mutta Gazan alueen odotettua nopeampi tyhjeneminen on nopeuttanut aikataulua.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.