Mainos

Abba-miesten Kristinasta luvassa menestys

Helsingin ruotsalainen teatteri ja Tukholman Dramaten sisariksi

Svenska teatern aloittaa esitysten vaihdon Tukholman Dramaten-teatterin kanssa. Teatterijohtaja Johan Storgård kertoo, että molemmat tuovat toistensa näyttämöille yhden produktion vuodessa. Helsinkiin on siis luvassa lisää mahdollisimman ruotsalaista teatteria, Dramaten on Ruotsin kansallisnäyttämö. Se on perustettu 1788 Kustaa III:n kuninkaallisena teatterina.

Painavasta historiasta huolimatta Dramaten esittelee itsensä mukavasti: "Täällä Dramatenissa me yritämme kertoa ihmiselämästä jotakin merkittävää kääntämällä asiat ylösalaisin. Paradokseja, ylilyöntejä ja unelmia. Teatterissamme on tilaa kaikelle sille, mitä toivoisimme itsellemme elämältä sekä kaikkea sitä, mistä todellisuudessa haluaisimme välttyä".

Dramaten-yhteistyöstä muistetaan ainakin Lasse Pöystin johtajakausi.

Svenska teatern on kunnostautunut viemällä musikaaleja esityksinä ja erityisesti formaatteina ulkomaille Kiinaa ja Venäjää myöten.

Suurtuotanto Kristina från Duvemålaa ei pystytä viemää sisarteatteri Dramateniin ainakaan tässä muodossa: Dramatenissa ei ole yksinkertaisesti tilaa näin suurelle näytelmälle ja sen näyttämötekniikka ei ole yhtä uudenaikainen kuin nyt uusitun Helsingin Svenskiksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.