Mainos

ABB vähentää 10 000 työpaikkaa

Ruotsalais-sveitsiläinen monialayhtymä ABB Asea Brown Boveri aikoo vähentää noin 10 000 työpaikkaa Euroopassa ja Yhdysvalloissa tuottavuuden lisäämiseksi ja laajentuakseen Aasiaan. Vähennykset kohdistuvat yhtymän Saksassa, Ruotsissa, Italiassa, Espanjassa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa oleviin tuotantolaitoksiin.

ABB:n pääjohtaja Göran Lindahl sanoi tänään Zürichissä Sveitsissä, että eräiden Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa olevien ABB:n toimipisteiden tuottavuutta on viipymättä parannettava. Vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden tulos oli odottamattoman heikko. Vuoden neljännelle neljännekselle on varattu ylimääräinen 850 miljoonan dollarin menoerä käytettäväksi suurimmaksi osaksi rakenneuudistuksiin.

ABB:n henkilökunta vähenee noin kymmenen prosenttia Länsi-Euroopassa. Koko Euroopassa ABB:llä tulee siten olemaan 130 000 työntekijää, kun heitä oli 150 000 vuonna 1991.

Samanaikaisesti aikoo ABB lisätä kapasiteettiaan kehittyvillä markkinoilla, varsinkin Aasiassa. Yhtymä ennustaa, että valtava infrastruktuurien kysyntä Aasiassa kasvattaa voittoja.

Toisaalta Kaakkois-Aasian taloudellinen epävakaus aiheuttaa ongelmia, jotka ovat ABB:n mukaan kuitenkin tilapäisiä. Pelkästään Bakunin padon viivästyminen Malesiassa maksaa yli puoli miljardia markkaa vuoden neljännellä neljänneksellä.

ABB:llä on 33 000 työntekijää Aasiassa (1 900 vuonna 1991) ja sata toimipistettä, jotka saivat lähes 45 miljardin markan arvosta tilauksia viime vuonna.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.