Mainos

ABB:n tehdaspalosta pienet vahingot

Tulipalo johtui ilmeisesti siitä, että kuivausuunin hormiin kerääntynyt kuona leimahti palamaan. Kyllästämön palohälyttimet eivät olleet päällä, kun palo syttyi.

ABB:n tehtaalla Helsingin Pitäjänmäessä syttyi aamulla uhkaava tulipalo. Hartsinkuivausuunista noin kello 9 syttyneen palon aiheuttamat vahingot jäivät kuitenkin suhteellisen pieniksi. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palomestari Jari Korkiamäen mukaan tulipalo syttyi hartsinkuivausuunin hormissa ja levisi uunin yläpuolella oleviin seiniin ja sitä kautta myös kattorakenteisiin.

Strömbergintiellä sijaitsevan noin 5000-neliöisen kyllästämörakennuksen henkilökunta evakuoitiin palon tieltä. Muualta tehtaasta väkeä ei tarvinnut evakuoida.

Tulipalo johtui ilmeisesti siitä, että kuivausuunin hormiin kerääntynyt kuona leimahti palamaan. Palomiehet saivat rajattua palon ennen kuin se pääsi leviämään katolle.

Katosta ehti palaa Korkiamäen mukaan noin kymmenen neliön alue. Sisätiloissa vahingot rajoittuivat hartsinkuivausuuniin ja sen yläpuolisiin seinä- ja kattorakenteisiin.

Tulipalosta syntyi runsaasti tummaa savua. Korkiamäen mukaan savun musta väri johtui katolla kärynneestä bitumista. Savu ei ollut erityisen myrkyllistä. Kyllästämön palohälyttimet eivät olleet päällä, kun palo syttyi, sillä henkilökunta otti juuri viereisestä uunista kuivattua hartsikelaa.

Korkiamäen mukaan ABB:llä on käytössään laitteisto, jolla hälyttimet voidaan kytkeä väärän hälytyksen välttämiseksi pois päältä, kun käryävä ja savuava hartsikela otetaan kuivausuunista. Hälytyslaitekatko ei kuitenkaan hidastanut sammutustöitä, sillä henkilökunta huomasi palon syttymisen heti.

Paloa oli enimmillään sammuttamassa kymmenkunta yksikköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.