Mainos

ABB irtisanoo 12 000 työntekijää

Euroopan suurimman konepajakonsernin, sveitsiläis-ruotsalaisen ABB:n tulos laski selvästi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Osavuosikatsauksensa yhteydessä teknologiajätti ilmoitti irtisanovansa 12 000 työntekijää.

ABB tulos ennen veroja jäi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 626 miljoonaan dollariin eli 4,3 miljardiin markkaan (719,3 miljoonaan euroon). Laskua viime vuoden vastaavasta ajasta kertyi peräti 21 prosenttia.

-Yhdysvaltain taantuma on tarttumassa Eurooppaan, ja tulostamme painaa investointi-ilmapiirin epävarmuus. Seuraavat 12 kuukautta tulevat olemaan haastavia, yhtiö kuvaili osavuosikatsauksessaan.

Tuloksen supistumisen takia ABB irtisanoo 12 000 työntekijää, mikä on kahdeksan prosenttia yhtiön koko työvoimasta. Seuraavien 18 kuukauden aikana toteutettavien irtisanomisten avulla yhtiö tavoittelee noin 500 miljoonan dollarin eli 3,4 miljardin markan (574,2 miljoonan euron) säästöjä.

Suomen osalta ei vielä tietoa

Työvoimaleikkausten tarkemmasta kohdentamisesta ei ole vielä tietoa. Suomessa ABB:llä on yhteensä noin 10 000 työntekijää mm. Helsingissä, Turussa ja Vaasassa.

-Nyt on julkistettu vasta maailmanlaajuinen ohjelma, ja tässä vaiheessa vaikutuksia Suomen osalta ei vielä pystytä arvioimaan, sanoo ABB:n Suomen viestintäpäällikkö Carita Jern. Vaikka huipputekniikkaa valmistavan ABB:n myynti veti aikaisempaan tahtiin ja liikkui noin 11 miljardissa dollarissa, kate heikkeni selvästi toisella vuosineljänneksellä.

Huhti-kesäkuussa marginaali oli 5,64 prosenttia, kun se vielä alkuvuonna oli 6,2 prosenttia. ABB ei enää julkista erikseen maakohtaisia tulostietoja. Viime vuonna ABB:n Suomen-yhtiöt keräsivät liikevaihtoa yli yhdeksän miljardia markkaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.