Mainos

Aatos Erkko vastustaa Nato-jäsenyyttä nyt

Enemmän kuin turvallisuudesta Erkko on huolissaan Suomen uskottavuudesta ja identiteetistä.

Ministeri Aatos Erkko ei kannata Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon. Sanoma-WSOY:n suuromistajan mukaan Suomella ei ole turvallisuusvajetta, joten Nato-jäsenyyttä on turha haikailla ainakaan vielä.

- Turvallisuusratkaisuissa ei ole tarvetta lähteä mihinkään rymistelyyn. On syytä vähän odottaa, Erkko sanoo Kaleva-lehden haastattelussa.

Erkko korostaa, ettei Suomella ole tarvetta tehdä mitään turvallisuuspoliittisia ratkaisuja vain tekemisen takia. Sen sijaan elintärkeät naapuruussuhteet Ruotsiin ja Venäjään pitää hoitaa hyvin.

Enemmän kuin turvallisuudesta Erkko on huolissaan Suomen uskottavuudesta ja identiteetistä.

- Tärkeämpää on, että Suomeen uskotaan enemmän. Meidän pitää olla vakuuttavampia, Erkko arvioi.

Erkko vaatii pääministeri Matti Vanhasen punamultahallitukselta terävämpää otetta EU-politiikassa.

- Sen pitää olla taistelua eikä aluepolitiikkaa. Suomi on ollut nyt EU:ssa huono kauppamies, Erkko moittii.

Hän katsoo, että Suomen ääni EU:ssa kuuluu vain, jos suomalainen identiteetti on vahva. Nyt sekä se että yritteliäisyys kulkevat kainalosauvojen varassa.

Erkko jatkaa kalvinistipuheita

Erkko pitää kiinni entisestä arviostaan, että pääministeri Vanhanen on kalvinisti ja ettei Suomella ole oikeaa ulkopolitiikkaa.

- Kalvinistinen pääministeri johtaa kalvinistista maata. Olen edelleen tätä mieltä mitä suurimmassa määrin, Erkko sanoo ja kehottaa tarkistamaan kalvinismin määritelmän sivistyssanakirjasta.

Punamultahallituksen ongelma on myös molempien päähallituspuolueiden haluttomuus uudistua.

- Vanhasella on voimakkaana Kekkos-symboliikka ja Eero Heinäluomalla Lipposen. Kumpikaan ei ole päässyt irti niistä, joten vähän ontuu.

Presidentti Tarja Halosen toimintaa Erkko sitä vastoin kehuu.

- Hän on hoitanut tehtävänsä hyvin, mitä nyt on hieman herroja ärsyttänyt. Mutta sehän on aina tervetullutta, Erkko kiittää.

Juorujournalismiin selkärankaa

Erkko ottaa haastattelussa kantaa myös journalismiin. Hänen mielestään poliitikkojen yksityiselämän kaivelussa tarvittaisiin enemmän hyvää makua ja jonkinlaista selkärankaa. Satuilemalla ja pelkkiin juoruihin perustuen ei juttuja tulisi tehdä.

- Jos joku asia suoranaisesti vaikuttaa poliitikon toimintaan, täytyy siitä tietysti kertoa. Mutta esimerkiksi esillä olleet asiat eivät ole valtavan lohdullisia, Erkko sanoo viitaten Vanhasen yksityiselämän kaiveluun.

Erkko sanoo kuitenkin uskovansa laatujournalismiin ja sen tulevaisuuteen. Suomessa ollaan ainutlaatuisessa asemassa sen myötä, että lukijat ovat tottuneet sanomalehtien laatuun ja luottavat niihin. Lehtien pitäisi tulla vielä lähemmäksi ihmisiä.

- Kaipaan vielä enemmän tavallisen ihmisen asioita, hätää ja ongelmia lehtien palstoille. On tavattoman tärkeää, että lehdet eivät kirjoita toisilleen vaan lukijoilleen.

Nuorten lukijoiden etsiminen erityisillä nuorten palstoilla on Erkon mielestä kuitenkin väärä tie.

- Vastustan sitä ajatusta, että on nuorten palstoja ja nuorille tarkoitettuja erikoisjuttuja. Se on aika naiivia ajattelua. Sanomalehtien pitää olla yhtä kiinnostavia nuorille kuin varttuneemmillekin..

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.