Mainos

Aatos Erkko vähensi omistustaan SanomaWSOY:stä

Aatos Erkko ja Patricia Seppälän kuolinpesä ovat vähentäneet omistustaan viestintä- ja kustannuskonserni SanomaWSOY:stä.

Mediayhtiö SanomaWSOY:n suurimpiin omistajiin kuuluvat ministeri Aatos Erkko ja Patricia Seppälän kuolinpesä vähensivät tänään osuuttaan yhtiöstä. Yhteensä 6,5 prosentin siivu osakkeista meni kansainvälisille sijoittajille. Myytäviä B-osakkeita oli 10 miljoonaa kappaletta. Osakkeen hinta oli pörssissä noin 19,60 euroa eli suoraan laskettuna osakepotin arvo oli vajaat 200 miljoonaa euroa.

SanomaWSOY:n hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rauramo sanoi suhtautuvansa asiaan myönteisesti. Hänen mukaansa myynti laajentaa yhtiön ulkomaista osakaspohjaa ja parantaa likviditeettiä eli lisää myynnissä olevien osakkeiden määrää.

- Pääosakkaiden osakkeiden myynti on luonnollinen askel SanomaWSOY:n kasvaessa ja kansainvälistyessä. Myyjät säilyttävät edelleen merkittävän osakeomistuksen ja ovat sitoutuneita pitkäaikaisina osakkeenomistajina, mikä on yhtiön kannalta hyvin tärkeää, Rauramo selvitti yhtiön tiedotteessa.

Myyntien jälkeen Erkko omistaa suoraan tai välillisesti SanomaWSOY:sta 24,06 prosenttia osakkeista ja 26,94 prosenttia äänistä. Aiemmin hänen osuutensa oli hieman vaille 28 prosenttia osakkeista ja äänistä. Patricia Seppälän kuolinpesälle jäi noin 5,7 prosenttia osakkeista ja 8,9 prosenttia äänistä. Aiemmin osuus osakkeista oli 8,3 prosenttia ja äänistä 9,55 prosenttia. Kuolinpesän haltijat eli Robin Langenskiöld ja Rafaela Seppälä eivät myyneet henkilökohtaisia osuuksia yhtiöstä. Molemmilla on lisäksi noin 5 prosenttia SanomaWSOY:n osakkeista ja 4,9 prosenttia yhtiön äänistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.