Mainos

Aasit ja omistajat vaihtoivat rooleja Keniassa

Kenialaiset Limurun kaupungin aasit saivat kaivattua vaihtelua päivittäiseen työhönsä, kun paikallinen työeläin-järjestö järjesti kaupungissa tiedotuspäivän aasien omistajille. Aasien lomaillessa laitumella näiden omistajat saivat maistaa aasien arkea kourma-juhtina kärrynvetokilpailussa.

Kilpailun tarkoituksena on sekä opastaa aasien omistajia eläintensä hoidossa sekä antaa aaseille niiden tarvitsemia lääkkeitä ja eläinlääkärin palveluja, ilmaiseksi.

Keniassa on yli 600 000 aasia. Eläinsuojelujärjestöjen mukaan jopa joka kolmatta eläimistä kohdellaan huonosti tai niiden hoitaminen laiminlyödään. Limurun kaupungin eläinlääkäri Inus Ngatia kouluttaa eläinten omistajia aasien hoidossa, mutta kertoo, että moni omistaja pitää aasin lyömistä edelleen hyväksyttävänä.

Omistajien tiedotus-päivällä on kuitenkin jo saatu aikaiseksi hyviä tuloksia. Limurussa järjestetyn vetokilpailun voittaja Peter Kamau on tyytyväinen info-päivään.

- Nyt vasta olen ymmärtänyt, että vaikka aasi kieltäytyisi vetämästä kuormaa, se tekee sen liian raskaan kuorman takia, ei ollakseen laiska. Jos kuorma näyttää olevan aasille liian painava, autan sitä sen kanssa, Kamau sanoo.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.