Mainos

Aasit apuna Afganistanin vaaleissa

Ylihuomisissa presidentin- ja paikallisvaaleissa on maan keskusvaalilautakunnan mukaan useita läntisiin vaaleihin nähden poikkeuksellisia piirteitä.

Vaikean maaston, pitkien etäisyyksien ja yksinkertaisesti teiden puuttuessa tarvitaan arviolta 3000 aasia kuljettamaan vaaliuurnia äänestyspaikoille ja takaisin.

Äänestyspaikkoja on 28 500, mutta kun vaalipäivä tulee, joka kymmenes jouduttaneen pitämään kiinni koska talebanit ovat uhanneet häiritä vaalitoimitusta.

Vaalitarkkailijoiksi on värvätty noin 10 afgaania äänestyspaikkaa kohti mutta he eivät levittäydy kaikkialle maahan talebanien hyökkäysten pelossa. Ulkomaisista tarkkailujärjestöistä on jäljellä vain yksi, kun kaksi muuta vetäytyi turvallisuussyistä.

Edellisiä vaaleja leimasi laaja vilppi. Nyt vilppi on enemmän kuin todennäköistä - äänioikeutettuja on 12 miljoonaa, mutta äänestyslippuja on vaalikomission mukaan liikkeellä jopa 18 miljoonaa.

Tämän vuoksi ääntenlaskuun ja melkein varmojen valitusten käsittelyyn on varattu paljon aikaa.

Ensimmäisen kierroksen virallisten tulosten takaraja on toukokuun puoliväli. Toinen kierros järjestetään tarvittaessa saman kuun lopussa ja uuden presidentin varmistuminen saattaa venyä jopa syksyyn asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.