Mainos

Aasiassa jälleen lintuinfluenssaa

Thaimaan pääkaupungin liepeiltä on löytynyt lintuinfluenssaa. Thaimaalaisministerin mukaan 8000 kanaa on teurastettu, ja tilanne on hallinnassa. Lintuinfluenssaa on havaittu jälleen myös Kiinassa.

Thaimaassa on todettu lintuinfluenssaa kahdella tilalla Bangkokin lähellä. Asiasta kertoi maan varamaatalousministeri Newin Chidchob.

Newinin mukaan laboratoriotesteissä on varmistunut, että H5N1-virusta on kahdella maatilalla Ayutthayassa ja Phathum Thanissa. 8000 kanaa on teurastettu, ja tilanne on hallinnassa, ministeri kertoi.

Mitään merkkejä ei hänen mukaansa ole vielä siitä, että tauti olisi levinnyt laajemmalle.

Lintuinfluenssa tappoi kahdeksan ihmistä Thaimaassa aiemmin tänä vuonna. Maassa teurastettiin noin 40 miljoonaa kanaa taudin hävittämiseksi. Maaliskuussa viranomaiset ilmoittivat, että kaksi kuukautta riehunut tauti oli saatu taltutettua.

Kiinassa influenssaa yhdellä tilalla

Kiinassa lintuinfluenssaa on havaittu yhdellä tilalla Anhuin maakunnassa. Kiinalainen uutistoimisto China News Service kertoi kuitenkin tänään, että tauti on jo saatu hallintaan.

Paikallisten viranomaisten mukaan tilan omistaja ja häneen yhteydessä olleet ihmiset on eristetty ja kaikki kanat kolmen kilometrin säteellä tilasta teurastettu.

Myös Kiinassa kyse on H5N1-virustyypistä. Kiinalaisten mukaan viruksen ovat tuoneet tullessaan muuttolinnut. Lintuinfluenssa levisi Aasiassa viime vuoden joulukuusta tämän vuoden maaliskuuhun surmaten kaikkiaan 24 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.