Mainos

Aasian terveysviranomaiset tapaavat sarsin vuoksi

Aasian maiden johtavat terveysviranomaiset tapasivat perjantaina Kuala Lumpurissa Malesiassa sopiakseen yhtenäisistä menettelytavoista sarsin suhteen ja pohjustaakseen ensi tiistaina Bangkokissa järjestettävää kansainvälistä sars-konferenssia.

Johtajien arvellaan esittävän sunnuntaina kokouksensa päätteeksi matkustuskieltoja sars-epäillyille ja tiukempia tarkastuksia matkustajille lentokentillä ja satamissa.

Kiina ilmoitti perjantaina viidestä uudesta sarsin aiheuttamasta kuolemantapauksesta. Uusia sars-tartuntoja Kiinassa on 180, ilmoitti maan terveysministeriö. Koko Kiinassa on sars-kuumeeseen nyt menehtynyt 115 ihmistä. Pekingissä tautiin on kuollut kaikkiaan 42 ihmistä. Tartunnan saaneita Pekingissä on yli 870.

Filippiineillä ilmoitettiin perjantaina kuolleen kaksi sars-uhria. Sairauden pelätään leviävän maassa, jonka kansalaisia työskentelee monissa sarsin vaivaamissa maissa terveydenhoitoalan tehtävissä.

Sars-kuolonuhrien määrä kasvoi perjantaina myös Hongkongissa. Viranomaiset kertoivat kuudesta uudesta kuolonuhrista. Tämä nostaa tautiin kuolleiden määrän Hongkongissa 115:een. Sars-tartunnan saaneita Hongkongissa on yli 1500.

Taiwan peruutti perjantaina Hongkongissa asuvien ihmisten viisumit kuukaudeksi sars-vaaran vuoksi. Torstaina Taiwanilla asetettiin karanteeniin sairaala, jossa oli todettu 25 sars-tapausta. Sairaalaan jäi tuhat henkilökunnan jäsentä, potilasta ja vierailijaa.

Kanadan terveysviranomaiset saivat perjantaina tukea protesteilleen WHO:n matkustussuosituksia vastaan, kun Yhdysvaltain terveysviranomaiset sanoivat, ettei riski sairastua sarsiin ole Torontossa sen suurempi kuin muillakaan sarsin vaivaamilla alueilla.

WHO raportoi Vietnamin saaneen sars-tilanteensa hallintaan voimakkailla toimilla. Vietnamissa sarsiin on kuollut viisi ihmistä ja 63 on sairastunut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.