Mainos

Aasian kriisialueella olleiden tiedot kunnille

Kunnille annettavat asiakirjat sisältävät Aasiassa pelastuneiden ja alueella kadonneiden nimiluettelot henkilötietoineen. Ne jaetaan psykososiaalisen tuen tarjoamiseksi.

Aasian katastorofin jälkihoidon varmistamiseksi kunnat tarvitsevat pelastuneiden ja kadonneiden listat viranomaiskäyttöön. Pelastuneille ja lähiomaisille halutaan tarjota kohdennettua psykososiaalista tukea.

Sosiaali-ja terveysministeriö neuvottelee tietojen käyttämisestä sisäasianministeriön ja tietosuojavaltuutetun kanssa. Tietojen jakamista tarvitaan, koska kaikki apua tarvitsevat eivät osaa hakea sitä.

Sosiaali- ja terveysministeriö uskoo saavansa luvan listojen käyttämiseen jo tällä viikolla. Lähipäivinä selviää kuka tietoja saa käyttää ja miten.

Peruspalveluministeri Liisa Hyyssälän mukaan apua tarvitseville olisi tarkoituksen mukaista järjestää kunnissa yksi tukihenkilö.

Psykososiaalista tukea ohjaamaan asetettiin tänään asiantuntijaryhmä, jotta myös jälkihoito onnistuisi.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ryhmän on myös määrä arvioida myös kriisiavun tuloksellisuutta. Lisäksi se tekee esityksiä psykososiaalisten palvelujen kehittämiseksi. Asiantuntijaryhmän on tarkoitus työskennellä ensi vuoden loppuun asti.

(MTV3)

Suurimmassa avun tarpeessa ovat vanhempansa katastrofissa kadottaneet lapset.
(Kymmenen uutiset 11.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.