Aasialainen kauneusleikkausvillitys: Haluan näyttää länsimaiselta

Plastiikkakirurgian keinoin korjaillaan usein vain pikkuisia kauneusvirheitä. Mutta entä jos tavoitteena on näyttää täysin erilaiselta?

Korealainen tohtori Kim Byung-gun tekee noin sata kauneusleikkausta päivässä: hän muokkaa aasialaisista kasvoista länsimaisen näköisiä.

– Potilaani sanovat aina, etteivät pidä kasvoistaan. He haluavat länsimaisen oloiset, nätit kasvot. He haluavat länsimaisittain suuret silmät, profiilin, kauniimman nenän, Kim selittää.

Tohtorin mukaan kauneusihanne eivät ole aasialaiset kasvot, vaan pikemminkin kaukaasialainen ulkonäkö, kertoo edition.cnn.com.

– Kiinalaiset ja korealaiset potilaani sanovat, että haluavat amerikkalaiset kasvot. Kauneuskäsitys on länsimaistunut hiljattain. Aasialaiset ihmiset haluavat olla vähemmän aasialaisen ja enemmän länsimaisen näköisiä, Kim sanoo.

Leikkaukset ovat jo hyvin suosittuja korealaisten keskuudessa, ja myös kiinalaiset ovat tulossa mukaan villitykseen. Kimin potilaista 30 prosenttia on ulkomailta, heistä taas 90 prosenttia kiinasta, kertoo edition.cnn.com.

Kaikki haluavat muokata poskiensa luustoa ja nenäänsä. Leikkaukset eivät lopu kasvoihin, sillä myös hammaskirurgialle on tilausta: kielen alla olevaa lihasta muokataan, jotta englannin puhuminen olisi helpompaa.

Parempi puoliso leikkauksella?

Kimin mukaan plastiikkakirurgia on investointi, jonka ansiosta potilas saa enemmän itseluottamusta, paremman työn ja jopa paremman aviopuolison!

Giant Robot -lehden päätoimittaja ja kommentaattori Martin Wong toteaa, että leikkauksilla aasialaiset tekevät itse asiassa kannanoton kansalaisuudestaan.

– He eivät sano olevansa alempiarvoisen näköisiä. He eivät sano olevansa rumia, mutta sellaisen viestin he joka tapauksessa välittävät, Wong toteaa.

MTV3/Helmi

Lähde: Edition.cnn.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja