Mainos

Aasia kamppailee lumen kourissa

Pekingin ostoskadut ovat pysyneet tyhjinä, kun kaupunki yritti selvitä ennätyksellisestä lumentulosta.

- Tämä on ollut yhtä tuskaa, valitti nuori turisti, joka ei päässyt katsomaan yhtään päänähtävyyksistä.

Tuhannet koulut ovat pysyneet kiinni, ja kymmenet moottoritiet ovat olleet osittain tai kokonaan suljettuina. Lennot myöhästelevät ja osa on peruttu kokonaan.

Pekingissä satoi viikonvaihteessa noin 30 senttiä lunta. Määrä on suurempi kuin kertaakaan lähes kuuteenkymmeneen vuoteen.

Kiinan pääkaupungissa on viime vuosikymmeninä totuttu leutoihin, vähälumisiin talviin, mutta nyt asukkaita puree myös poikkeuksellinen pakkanen. Pakkaslukeman ennustettiin putoavan 16:een. Pohjoisimmassa Kiinassa pakkasta oli 36 astetta.

Etelä-Korean ministerit juuttuivat ruuhkiin

Myös Etelä-Koreaa piinaa poikkeuksellisen ankara talvi. Soulissa satoi lähes 30 senttiä lunta eli enemmän kuin kertaakaan yli 70 vuoteen. Tämän pidemmältä ajalta tilastoja ei ole.

Ennätyksellisessä lumisateessa Soulin liikenne on ajautunut kaaokseen. Pääteiden liikenne on madellut jonoissa, joihin juuttui myös osa ministereistä.

Myös Soulin lentoliikenne on takunnut pahasti. Kymmeniä kotimaanlentoja on peruttu, ja kymmenet ulkomaanlennot ovat viivästyneet.

Lunta on tuprunnut sankasti Japanissakin, eikä onnettomuuksilta ole vältytty. Ainakin yksi vuorikiipeilijä kuoli Hodakavuorella. Samalla alueella sijaitsevalta toiselta vuorelta pelastettiin seitsemän kiipeilijän joukko, joka oli joutunut lumen saartamaksi.

Intiassa kylmä tappaa kodittomia

Lisäksi Pohjois-Intiassa on hytisty tavallista kylmemmässä säässä. Yölämpötila on laskenut miinuksen puolelle ja päivälläkin lämpöä on ollut alle kymmenen astetta. Kylmyyteen on kuollut useita kymmeniä ihmisiä, useimmat heistä kodittomia.

Pohjoisen Uttar Pradeshin osavaltion kaikki koulut on suljettu neljäksi päiväksi kylmyyden vuoksi. Osavaltio päätti hankkia puolellatoista miljoonalla eurolla huopia ja polttopuita pahimmassa hädässä oleville.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.