Mainos

Aarnio-vyyhti käräjillä: Monta kiinnostavaa seikkaa vihdoin julki

Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon liittyvän rikosepäilyvyyhdin valmisteluistunto on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa.

MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja tutkivan ryhmän toimittaja Pekka Lehtinen ovat paikalla oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa. 

 Käräjäoikeudessa alkaa varsinaisen lahjushaaran käsittely, joka on ensimmäinen käsiteltävä aihepiri koko lahjusvyyhdissä.

 -Tänään käräjäoikeudessa avataan esitutkintapöytäkirjoja. Niistä selviää, mikä on näyttö tässä haarassa, kertoo tutkivan ryhmän toimittaja Pekka Lehtinen.

 Varsinaisia syytteitä ei valmisteluistunnossa lueta. Ainoastaan esitutkintamateriaali, jossa on noin 6000 sivua, tulee tänään julkiseksi.

 -Esitutkintamateriaalissa kiinnostaa Jari Aarnion ja rikollispomon väitetty yhteydenpito. Millä tavalla he ovat pitäneet yhteyttä ja kuinka usein. Onko siellä tapaamisia vai puhelinsoittoja ja niin edelleen. Ja epäilyjähän on siitä, että rikollispomo yhdessä Aarnion kanssa olisi käytännössä järjestänyt rahoituksen Trevoc-seurantalaiteyhtiölle. Kiinnostavaa on myös se, millä tavalla on saatu näyttöä siitä, miten Aarnio olisi peitellyt tätä omaa rooliaan yhtiössä. Nythän väitetään, että Aarnio olisi ollut  tosiasiallinen vallankäyttäjä koko yhtiössä, Lehtinen kertoo.

 Seurantalaitteitahan on hankittu yli miljoonalla eurolla poliisille. Sinänsähän seurantalaitteet ovat auttaneet huumerikosten selvittelyssä. Laitetta ovat käyttäneet muun muassa Helsingin poliisi, Keskusrikospoliisi ja Tulli.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.