Aarnion syytteet: Huumeita, seksiä ja laitonta rahaa

Huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion toiminta näyttää syytteiden valossa synkältä.

Tässä kooste tiistaina julkisiksi tulleista keskeisimmistä syytteistä. Oikeudenkäynti jatkuu ensi vuoteen.

Syyttäjä vaatii Aarniolle pisintä mahdollista eli 13 vuoden vankeusrangaistusta.

Huumesyytteet

Aarnio oli mukana järjestelemässä noin tuhannen hasiskilon salakuljetusta Hollannista. Jutussa mukana oleva nainen järjesteli Aarnion avulla kontakteja Hollantiin. Myös huumeraha kulki Aarnion kautta ja hän oli järjestelemässä levitystä. 

Pääosa syytteistä liittyy tynnyrijuttuun, mutta huumeita tuotiin myös ennen ja jälkeen sen.

Aarnio yritti tutkinnassa suojella mukana ollutta naista. Lisää huumesalakuljetuksesta täällä.

Veropetos

Syytteiden mukaan Aarnion jätti verottajalle ilmoittamatta 2006-2013 kaikkiaan yli puoli miljoonaa euroa rahaa.

Virka-aseman väärinkäytöt

Aarnio haki yhdessä kahden alaisensa kanssa väärin perustein televalvontalupia. Tarkoituksena oli testata Trevocissa kehitettyä anonymisaattoria, joka sotki puhelinten soittotietoja. Toisissa tapauksissa piti testata puhelinten imei-koodien vaihtamista. Tarkoitus oli sotkea krp:n tutkintaa.

Todistusaineiston vääristeleminen

Keskusrikospoliisin tynnyrijutun tutkinnassa oli tullut ilmi ns. Pasilan mies. Syyttäjän mukaan Aarnio oli yhdessä jengipomo Keijo Vilhusen kanssa vääristänyt todisteita saadakseen United Brotherhood-miehen epäillyksi.

Krp kuunteli puhelinta ja UB-mies houkuteltiin tapaamiseen Haagan Shellille Vilhusen kanssa. Tarkoituksena oli osoittaa paikkaa tarkkailleelle krp:lle, että UB-mies oli ns. Pasilan mies.

Uhkailu

Aarnio yritti vaikuttaa Vilhusen kanssa tynnyrijutussa kiinniotetun miehen kertomuksiin välittämällä asianajajan kautta kiinniotetulle uhkauksia.

Vuodot

Aarnio haetutti alaisellaan salaisesta poliisirekisteristä, epristä tietoja useaan otteeseen. Niitä päätyi MTV:n ja Suomen Kuvalehden toimittajalle. Aarnio paljasti asianajajalle tietoja poliisin valeostosta ja peitetoiminnasta.

Seksi

Syytteiden mukaan Aarnio harrasti useaan otteeseen seksiä juttuun nivoutuvan prostituoidun kanssa. Aarnio myös kavalsi prostituoidun hänelle säilytettäväksi antaman 14000 euroa. Aarnio oli saanut myös prostituoidulta tietää, että eräällä asiakkaalla oli 60-70 ekstaasitablettia. Sitä ei tutkittu.

Auto

Aarnio käytti huumepoliisin autoa omiin ajoihinsa.

Kiisto

Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat