Mainos

Aarnion rikoskumppanin huume-epäilyt lievenivät

Helsingin käräjäoikeus päätti keskiviikkona iltapäivällä pitää huumepoliisin päällikön Jari Aarnion rikoskumppaniksi epäillyn miehen edelleen vangittuna. 54-vuotias mies vaati vapauttamistaan.

Pakkokeinoistunto käytiin suljetuin ovin.

Istunnon jälkeen kävi ilmi, että 54-vuotiasta epäillään enää kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, kun aiemmin niitä oli viisi.

- Tämä tuli poliisin aloitteesta, 54-vuotiaan asianajaja Markku Fredman sanoi.

- Kolmeen muuhun ei ole todennäköisiä syitä, tutkinnanjohtaja Rabbe von Hertzen sanoi.

Huume-epäilyt liittyvät laajaan tynnyrijuttuun, jossa yksi tynnyri on aina muodostanut yhden törkeän huumausainerikosepäilyn. Niitä tuotiin eri aikoina.

54-vuotiasta epäillään siis kahdesta tynnyristä.

Poliisirikosten tutkintaa johtava Jukka Haavisto kertoi, että Jari Aarnion osalta huumausainerikosepäilyjen määrä ei ole muuttunut.

Sotkemis- ja paonvaara

Aiemmin oikeus on perustellut vangitsemista sillä, että mies voisi sotkea tutkintaa ja että on vaara pakenemisesta. Mies tuli tunnetuksi rikollisjärjestö United Brotherhoodin pomona.

Nämä perusteet säilyivät edelleen.

Aarnio-vyyhdin tutkinta on saatu loppusuoralle, joten on ilmeistä että miehen taholta katsotaan ettei näitä perusteita enää ole olemassa.

Juttua puitiin tunnin verran.

54-vuotiasta epäillään törkeistä huumausainerikoksista sekä avunannosta törkeään petokseen. Epäillyt törkeät huumerikokset liittyvät niin sanottuun tynnyrihuumejuttuun, jossa Suomeen rahdattiin satoja kiloja hasista tynnyreissä Hollannista.

Hänet pidätettiin viime joulun alla Hollannissa ja tuotiin Suomeen maaliskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.