Mainos

Aarnion ensimmäiset sanat: Huomenta vaan kaikille, myös sinne lehtereille

Helsingin huumepoliisin hyllytetyn päällikön Jari Aarnion kuuleminen Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut hetki sitten. 

Oikeussaliin saapunut Aarnio oli pukeutunut tuttuun asuun: farkkuihin, mustaan pikkutakkiin ja vaaleansiniseen kauluspaitaan. Aarnion kuuleminen alkoi puolustusasianajajan Riitta Leppiniemen kysymyksillä.

Ennen vastaamistaan hyväntuuliselta vaikuttanut Aarnio halusi tervehtiä salissa ja medialehterillä istuneita ihmisiä.

- Huomenta vaan kaikille, myös sinne lehtereille, Aarnio toivotti.

Sen jälkeen Aarniota on kuultu siitä, miten hankintaprosessit Helsingin poliisilaitoksella on tehty. Aarnio on kertonut prosessista rauhallisesta ja seikkaperäisesti.

Helsingin huumepoliisin päällikön paikalta hyllytetty Aarnio pääsee tämän aamupäivän aikana ensimmäistä kertaa kunnolla ääneen oikeudenkäynnissä.

Käytännössä hänen asianajajansa on hoitanut kaiken viestinnän koko vuoden ja neljän kuukauden ajan, jonka Aarnio on ollut tutkintavankeudessa.

Aarniota syytetään virka-, petos- ja lahjusrikoksista seurantalaiteyhtiö Trevocin haarassa. Aarnio kiistää kaikki syytteet.

Syyttäjä katsoo, että Aarnio valmisteli poliisissa laitehankintoja Trevocista samaan aikaan, kun hän oli monimutkaisten järjestelyjen kautta omistajana yhtiössä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.