Aarnio-vyyhdissä jälleen uusi käänne – nyt syytteen saa vankilan apulaisjohtaja

Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon liittyvä vyyhti on saanut jälleen uuden käänteen. 

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteet vankilan apulaisjohtajaa vastaan. Syyttäjän mukaan Jokelan vankilan apulaisjohtajan Jarmo Salmisen epäillään kertoneen rikosylikomisario Jari Aarniolle salassa pidettäviä tietoja vuonna 2013.

Syyttäjän mukaan tiedot liittyvät niin sanottuun tynnyrihuumejuttuun. Aarnio on nyt epäiltynä huumausainerikoksista tynnyrihuumejutussa, ja jutun käsittely on alkamassa käräjillä toukokuussa. Vankilan apulaisjohtajaa ei epäillä huumausainerikoksista.

Apulaisjohtajaa syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja viidestä virkasalaisuuden rikkomisesta.

– Epäiltyjen rikosten määrä on sama kuin yksittäisten epäiltyjen vuotojen määrä, sanoo valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen.

Käytännössä apulaisjohtajan epäillään kertoneen tuolloin virassa olleelle Aarniolle tietoja tynnyrijutussa vangittuna olleista henkilöistä.

– Koen, että olen tehnyt omia virkatehtäviäni ja olen luovuttanut tiettyjä normaaleja tietoja toiselle viranomaiselle, joka on ollut sillä hetkellä virassaan. Omatuntoni on täysin puhdas, Salminen sanoo. 

Hirvonen ei halua arvioida, olisiko näistä epäillyistä vuodoista ollut hyötyä Aarniolle, joka syyttäjän mukaan on ollut merkittävässä roolissa kyseisessä hasiksen salakuljetukseen keskittyneessä liigassa.

Vyyhdissä on kyse siitä, että huumeliigan epäillään tuoneen Hollannista Suomeen satoja kiloja hasista peltitynnyreissä. Kaikki viisi tuomittua ovat kiistäneet syytteet jyrkästi.

Vasta myöhemmin Aarniota alettiin epäillä osallisuudesta juttuun.

Johtaja jatkaa työssään

Syyttäjä vaatii apulaisjohtajalle sakkorangaistusta. Hän kiistää syyllistyneensä asiassa rikokseen. Aarnio puolestaan kiistää osallisuutensa tynnyrijuttuun.

Jokelan vankilasta kerrotaan, että Salmisen työnkuvia on epäilyjen takia muutettu, mutta hän jatkaa työssään. 

Syyttäjillä on vielä työn alla muutamia Aarniota koskevia syyteharkintoja. Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt.  

Lue myös:

    Uusimmat