Mainos

Äärioikeiston kokous alkoi kahnauksella Saksassa

Saksan äärioikeistolainen kansallisdemokraattinen puolue NPD aloitti tänään Baijerissa puoluekokouksensa myrskyisissä merkeissä. Kokousta vastustamaan oli saapunut tuhansia ihmisiä, joiden kanssa NPD:n jäsenet joutuivat kahnaukseen. Poliisi pidätti noin 60 ihmistä.

Äärioikeiston puoluekokouksessa on määrä valmistautua syyskuun liittopäivävaaleihin. Puolueessa on 4300 jäsentä. Kokous pidetään Passaun kaupungissa Nibelungen-hallissa, joka on Saksan äärioikeistolaisten ja uusnatsiryhmien perinteinen kokouspaikka. Passaun kaupunginhallitus yritti kieltää kokouksen väkivaltaisten vastamielenosoitusten pelossa.

Pelot kävivät toteen, sillä Passauhun oli kerääntynyt tänään tuhansia vastamielenosoittajia. Saksan äärioikeistolaisten Passauhun kutsumat sadat skinheadit joutuivat näiden mielenosoittajien tulilinjalle ja saivat niskaansa kiviä ja pulloja.

Poliisi pidätti noin kuusikymmentä ihmistä. Joukossa oli sekä vastamielenosoittajia että uusnatseja, joista jälkimmäisillä oli kaasu- ja käsipistooleja, pesäpallomailoja ja veitsiä. Uusnatseja pidätettiin myös kiellettyjen symbolien, kuten Hitlerin SS-joukkojen tunnuksien, kantamisesta.

Saksan äärioikeistolaisia on vuodesta 1996 johtanut Udo Voigt. Hänen edeltäjänsä Günter Deckert kärsii pitkähköä vankeusrangaistusta mm. rasismin lietsomisesta.

Äärioikeistolaiset vaativat, että muille kuin saksalaisille ei tulisi myöntää sosiaalietuuksia ja että saksalaisilla tulisi olla etusija Saksan työpaikkoihin. Äärioikeistolaiset eivät ole ponnistuksistaan huolimatta kyenneet pääsemään politiikassa merkittäväksi ryhmittymäksi sen paremmin liitto- kuin osavaltiotasollakaan. NPD:llä oli 1960-luvulla lähes 30 000 jäsentä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.