Mainos

Äärioikeiston kannatus kasvaa Norjassa

Äärioikeistolaisen edistyspuolueen kannatus on edelleen kasvussa Norjassa.

Tänään julkaistun mielipidemittauksen mukaan Norjan Äärioikeistolaista edistyspuoluetta kannattaa 28 prosenttia vastaajista. Edistyspuolue ei ole koskaan historiansa aikana saanut näin suuria kannatuslukuja.

Kasvua edellisen mittauksen tuloksiin on peräti 5,5 prosenttiyksikköä. Maan politiikkaa vuosikymmeniä hallinneen työväenpuolueen kannatus on edelleen voimakkaassa alamäessä. Puolueelle mitattiin nyt 24 prosentin kannatus, mikä on vain hitusen enemmän kuin runsas viikko sitten tilastoitu puolueen historian huonoin kannatusluku, 22,1 prosenttia.

Jos vaalit pidettäisiin nyt, edistyspuolue saisi Norjan parlamenttiin eli suurkäräjille 49 paikkaa ja työväenpuolue 41 paikkaa. Edistyspuolueen johtaja Carl I. Hagen on kampanjoinut voimakkaasti sen puolesta, että maan kasvaneita öljytuloja käytettäisiin säästämisen sijaan.

Öljyn voimakkaan hinnannousun myötä norjalaisten kassaan on kilahtanut 60 miljardia kruunua (vajaat 44 miljardia markkaa) arvioitua enemmän öljytuloja. Ainakin osa tästä "lottovoitosta" olisi Hagenin mukaan käytettävä sairaanhoidon, poliisitoimen ja vanhustenhuollon parantamiseen.

Tuoreen mielipidemittauksen teettivät yhteistyössä sanomalehti VG ja Norjan TV2.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.