Mainos

Äärioikeisto puuhaa omaa ryhmää EU-parlamenttiin

Romanian ja Bulgarian liityttyä EU:hun ryhmä on saamassa kokoon vaaditut 20 jäsentä. Aiemmin siihen ei ole löytynyt riittävästi edustajia.

Äärioikeistolaiset puolueet aikovat perustaa oman ryhmän Euroopan unionin parlamenttiin. Ryhmä saatetaan perustaa jo ensi viikolla.

Romanian ja Bulgarian liityttyä EU:hun ryhmä on saamassa kokoon vaaditut 20 jäsentä. Aiemmin siihen ei ole löytynyt riittävästi edustajia.

Itävallan uutistoimisto APA:n mukaan uuden ryhmän johtoon tulee todennäköisesti ranskalainen Bruno Gollnisch, joka on joutunut Ranskassa oikeuden eteen juutalaisten joukkotuhon kyseenalaistamisesta.

Ranskan Front Nationalin lisäksi uuteen ryhmään ovat liittymässä muun muassa Belgian Vlaams Belang, Itävallan FPÖ sekä Romania Mare-puolue, joka tunnetaan romanivastaisuudestaan.

Mukaan on tulossa myös yksittäisiä edustajia eri maista, kuten Italian fasistijohtaja Benito Mussolinin lapsenlapsi Alessandra.

Ulkomaalaisvastaisuudella ratsastavien puolueiden yhteistyö on käytännössä hankalaa, sillä yhteisiä päämääriä on vaikeaa löytää. Lähinnä puolueet ovat yhtä mieltä siitä, ettei Turkista saa tulla EU-maata ja että siirtolaisia on Euroopassa liikaa.

Osa äärioikeistosta jääkin ryhmän ulkopuolelle. Esimerkiksi Puolan kansallismieliset karsastavat yhteistyötä Ranskan äärioikeiston kanssa, joka vastustaa tahollaan puolalaisia siirtolaistyöntekijöitä. Britannian itsenäisyyspuolue UKIP ei myöskään ole liittymässä joukkoon.

Uusi ryhmä ei ole erityisen suuri, sillä EU-parlamentissa on 784 jäsentä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.