Mainos

Äärioikeisto nousee Norjassa

Äärioikeistolainen edistyspuolue on tänään julkistetussa mielipidetiedustelussa noussut ensi kertaa Norjan suurimmaksi puolueeksi.

Ärioikeistolaisen Edistyspuolueen ennätyskannatus Norjassa on 24,8 prosenttia, missä on viime kuun tilanteeseen verrattuna nousua 1,6 prosenttiyksikköä. Työväenpuolue on jäänyt kannatuksessa toiseksi ensimmäisen kerran sitten vuoden 1927.

Maan politiikkaa vuosikymmeniä hallinneen työväenpuolueen kannatus on romahtanut 29,2 prosentista 22,1 prosenttiin.

-Nämä ovat dramaattisia lukuja työväenpuolueelle, sanoi työväenpuolueen puoluesihteeri Solveig Torsvik. Puolueen puheenjohtaja Thorbjörn Jagland muistutti, että vaaleihin on vielä vuosi aikaa.

-Tämä on tietysti hyvin rohkaisevaa, mutta samalla pysyn nöyränä. Tiedän, että tämä saattaa olla vain lyhytaikaista, kommentoi edistyspuolueen johtaja Carl I. Hagen puolestaan tuloksia. Aiemmin tällä viikolla julkaistun mielipidetiedustelun mukaan työväenpuoluetta edustava Jens Stoltenberg on norjalaisten silmissä huonoin pääministeri 20 vuoteen.

Pääministerin puheet lähemmistä siteistä Eurooppaan sekä yksityistämisaikeet ovat syöneet hänen kannatustaan. Työväenpuolueella on parlamentin 165 paikasta hallussaan 65 paikkaa. Edistyspuolueella on 25 paikkaa. Norjassa järjestetään parlamenttivaalit seuraavan kerran syyskuussa 2001.

(MTV3-STT-NTB-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.