Mainos

Äärioikeisto kaavailee yleiseurooppalaista liikettä

Eurooppalaiset äärioikeistolaispuolueet kaavailevat laajaa yhteistyötä. Yhteistyön takana on mm. Itävallan Vapauspuolueen voimahahmo Jörg Haider.

Kärntenin osavaltion kuvernöörinä toimivan Haiderin vieraina oli loppuviikosta ainakin belgialaisen ja italialaisen äärioikeistolaisen puolueen edustajia. Uutistoimisto DPA:n tietojen mukaan Haiderin "yksityiseksi" luonnehtimaan tapaamiseen olisi osallistunut 50 eri maiden puolue-edustajaa Skandinaviaa myöten.

DPA:n mukaan Haider ei vahvistanut puolueiden kaavailevan yhteistyötä seuraavissa europarlamenttivaaleissa vuonna 2004, mutta Itävallan radion lauantaisessa haastattelussa hän sanoi esimerkiksi ohjelmayhteistyön olevan mahdollista.

Kärntenin tapaamiseen osallistuneen Italian Pohjoisen liiton europarlamentaarikko Mario Borghezio vahvisti, että hänen puolueensa, belgialaisen Vlaams Blokin ja Vapauspuolueen yhteistyön tiivistämisestä oli puhetta. -Ei ole mikään salaisuus, että Haider havittelee yleiseurooppalaista näkyvyyttä ja liittoumia muodostetaan tähän liittyen, Vlaams Blokin johtaja Filip Dewinter sanoi uutistoimisto Reutersille.

Haider on aiemmin väläyttänyt yleiseurooppalaisen "Uusi Eurooppa" -liikkeen perustamista ja sen tunnuksin kampanjoivien ehdokkaiden asettamista ehdolle eri maissa seuraavissa, vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.