Isis ilmoitti olevansa Tunisian iskun takana – kuolleita 39

Ääri-islamistinen Isis-järjestö ilmoittaa tehneensä Tunisian terrori-iskun. Ilmoitus tuli julki sosiaalisessa mediassa.

Tunisiassa ainakin 39 ihmistä kuoli eilen turistien suosimaan Soussen rantalomakohteeseen tehdyssä iskussa.

Rynnäkkökiväärillä aseistautunut mies saapui Soussessa rannalle ja alkoi tulittaa ympäriinsä. Joidenkin lähteiden mukaan hän käytti myös räjähteitä ja oli kiinnittänyt vartaloonsa pommin.

Poliisin mukaan hyökkääjä oli maan keskiosasta Kairouan maakunnasta kotoisin oleva miesopiskelija. Hän ei ollut entuudestaan poliisille tuttu.
Ulkoministeriön tiedossa ei eilen ollut, että alueella oleskelleita suomalaisia olisi joutunut vaaraan. Kaikki Tunisiaan matkustusilmoituksen tehneet 16 suomalaista tavoitettiin eilen. Kaikkiaan maassa oleskelee ulkoministeriön arvion mukaan 130 suomalaista.

Isku oli toinen tänä vuonna Tunisiassa suosittuun turistikohteeseen tehty terrori-isku. Maaliskuussa terroristit hyökkäsivät Bardo-museoon Tunisian pääkaupungissa Tunisissa ja tappoivat kolme tunisialaista ja 20 ulkomaista turistia. Kuolonuhrien lisäksi hyökkäyksessä haavoittui yli 40 ihmistä.

Tunisialaiset ovat pelänneet terrori-iskujen vahingoittavan maalle tärkeää turismielinkeinoa. Tunisiassa käy vuosittain noin kuusi miljoona turistia.

Lue myös:

    Uusimmat