Mainos

Ääntenlaskenta edistyy hitaasti Indonesiassa

Indonesian maakunnassa Acehissa on jouduttu järjestämään uusintaäänestyksiä sen jälkeen kun usealla alueella boikotoitiin eilisiä valtakunnallisia parlamenttivaaleja.

Paikallisten viranomaisten mukaan myös tämänpäivän uusintakierros on ollut ongelmallinen, ja joillakin äänestyspaikoilla edes vaalivirkailijat eivät olleet saapuneet paikalle. Viidessä vaalipiirissä äänestetään vielä huomenna. Tarkkailijoiden mukaan eiliset vaalit sujuivat kuitenkin valtaosassa Indonesiaa rauhallisesti.
Ääntenlaskenta maan ensimmäisissä demokraattisissa vaaleissa 44 vuoteen on sujunut hyvin hitaasti. Tänäaamuna vasta alle prosentti äänistä oli laskettu, ja kilpailevat puolueet esittivät niiden perusteella hyvin erilaisia tulkintoja vaalituloksesta.

Virallisen ääntenlaskennan mukaan tänäaamuna johdossa oli Megawati Sukarnoputrin johtama oppositiopuolue hieman yli 40 prosentilla lasketuista äänistä. Maata johtava Golkar-puolue oli saanut virallisessa laskennassa kolmanneksi eniten ääniä, mutta puolueen oman laskennan mukaan se oli toisena.
Vaaleihin osallistuvat puolueet ovat ilmaisseet huolensa ääntenlaskun hitaasta edistymisestä. Vaalitulosten pelätään altistuvan manipuloinnille, mikäli tulosten saaminen kestää useita päiviä.

IMF myönsi lainan, Japani kiitteli

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF kertoi tänään myöntävänsä Indonesialle uuden 450 miljoonan dollarin (yli 2,5 miljardin markan) lainan maan pankkijärjestelmän uusimiseen. Indonesian suurin luotottaja Japani kiitteli tänään olosuhteisiin nähden hyvin sujuneita vaaleja.

-Olen tyytyväinen siitä, että Indonesian kansalliset vaalit päättyivät turvallisesti. Toivon että demokraattisempi Indonesia jatkaa kehitystä siltä pohjalta, jonka kansa on vaaleissa päättänyt, sanoi Japanin pääministeri Keizo Obuchi tänään.
Indonesian vaaleissa oli 130 miljoonaa äänioikeutettua, jotka valitsevat 48 puolueen ehdokkaiden joukosta edustajat parlamenttiin, maakuntaparlamentteihin sekä kunnanvaltuustoihin.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.