Mainos

Äänimaisema vaikuttaa lomatontin hintaan

Lomatonttien äänimaisemasta tulossa uusi hinnoitteluperuste.

Äänistä on tulossa tonttikauppaan uusi hinnoitteluperuste. Metsähallituksen Laatumaan tekemät selvitykset osoittavat, että äänimaisema on jo keskeinen ostopäätökseen vaikuttava tekijä ja asiakkaat ovat valmiita maksamaan hiljaisista tonteista jopa enemmän kuin sellaisista, joissa on esimerkiksi kunnallistekniikkaa.

- Luonto, ääni, maisema. Nämä menivät etusijalle, ja sitten sen jälkeen tuli tontin hinta, sijainti, kunnallistekniikka tai sähköistys, kertoo kiinteistönvälittäjä Ulla-Maija Kaltiokumpu Metsähallituksen Laatumaasta asiakkaiden toiveista tontteihin liittyen.

Tonttikaupassa äänimaisemasta ollaan tekemässä nyt myös myynnin työkalua. Laatumaa on luomassa luokitusta, jolla lomatontin äänet voitaisiin arvottaa ja hinnoitella esimerkiksi 5-portaisella asteikolla. Hinnoitteluun vaikuttaisivat muun muassa seuraavat asiat: onko tontti luontoäänivaltainen, luontokulttuurivaltainen, rakennuskulttuurivaltainen tai urbaaniäänimaisema.

Myös matkailussa hiljaisuutta on yritetty vuosikaudet tuotteistaa, mutta sen myyminen on osoittautunut erittäin vaikeaksi.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 19.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.