Mainos

Äänestystä pubissa ja vedonlyöntiä pääministeristä

Samaan aikaan kun britit äänestävät, vedonlyöntitoimistot pyörittävät omaa "tulospalveluaan". Mielipidemittausten tapaan ne povaavat konservatiiveille voittoa, mutta ei yli puolta parlamentin paikoista.

Veikkaukset tulevasta pääministeristä ovat vedonlyöntitoimistoilla hyvin samansuuntaisia. Esimerkiksi eräs toimisto antaa 1/5 todennäköisyyden sille, että Downing Street 10:een muuttaa konservatiivien puheenjohtaja David Cameron. Nykyisen pääministerin Gordon Brownin todennäköisyys on seuraavaksi korkein, 9/2, ja liberaalidemokraattien puheenjohtajan Nick Cleggin 12/1.

Pubissa valitaan muutakin kuin olutta

Suurin osa maan kymmenistä tuhansista äänestyspaikoista on kouluissa ja muissa julkisissa rakennuksissa. Mutta Lontoossa, South Kensiggtonissa väki saa äänestää The Anglesea Arms - pubissa. Moni suuntaakin sinne työpäivän päättääkseni ja ottaa vielä yhden "neuvoa antavan" ennen kuin tekee päätöksensä.

Poikkeuksellisen moni britti on miettinyt aivan viime metreille asti, mitä puoluetta äänestää. Liikkuvia äänestäjiä on siis tavallista enemmän, ja lopputuloksen arvioiminen tavallista vaikeampaa.

Tiukka tilanne sekä maan historian ensimmäiset TV-vaalitentit ovat lisänneet kiinnostusta vaaleja kohtaan. Erään asiantuntija-arvion mukaan äänestysprosentti saattaa nousta jopa 70 prosenttiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.