Äänestys: Tätä talven pihatyötä lukijat eivät siedä

Jokakoti tiedusteli lukijoiltaan talven ikävintä pihatyötä, ja suurin osa nimesi inhokikseen lumen kolaamisen.

133 vastausta keränneessä äänestyksessä lähes puolet, eli 49,6 prosenttia lukijoista nimesi lumen kolauksen sesongin ikävimmäksi – mutta valitettavan pakolliseksi – askareeksi. Ääniä perusteltiin nimenomaan kolauksen rankkuudella sekä sen aiheuttamilla vaivoilla.

Lonkkaan sattuu, polveen sattuu, olkapäihin sattuu. Monen kuukauden lumityöt omassa ja vanhempien omakotitalossa vaan ottaa jo niveliin. Olenhan jo kohta itsekin eläkeiässä.
Niin helkkarin raskasta.
Mun selälle lumityöt on ihan kamala rasite.

Äänestyksen toiselle sijalle lukijat äänestivät 28,6 prosenttiyksikön osuudella lumen tiputuksen esimerkiksi katoilta ja räystäiltä. Painavan lumen katolta alas ajaminen oli monelle lukijalle turhan raskasta talvista puuhaa.

Omakotitalossa on tasakatto. Siihenhän sitä kerääntyy ihan kiitettävästi, ja mieletön homma. Sappi kiehuu jo kun miettii edessä olevaa hommaa.
Katolta tippuminen hirvittää, etenkin jos on liukasta suojalunta. Silti varovaisuus siinä on vielä hengissä pitänyt.

Muita ikäviä töitä olivat lukijoiden mielestä jääpuikkojen tiputus, koiranjätösten siivous sekä lumisen auton puhdistus ja sulatus.

Kiinteistömaailman lakimies Sanna Suni muistuttaa yriksen verkkosivuilla, että omalla tontilla olevaa lunta ei saa kolata naapurin puolelle. Sulanut lumi voi pahimmillaan vaurioittaa esimerkiksi talon rakenteita, jolloin korvausvastuu siirtyy henkilölle, joka on kolannut lumen asiaankuulumattomaan paikkaan.

Paula Koski / Jokakoti

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja