Äänestys jatkuu Egyptissä armeijan valvonnassa

Egyptin armeija jatkaa valvontaansa äänestyspaikoilla presidentinvaalien jatkuessa tänään.

Äänestyksen arvioidaan alkavan kello 8 paikallista aikaa 13 000 äänestyspaikalla.

Vaaleissa on ehdolla 12 ehdokasta, joista pääehdokkaina pidetään Muslimiveljeskunnasta eronnutta Abdel Moneim Aboul Fotouhia ja Arabiliiton entistä pääsihteeriä Amr Mussaa. Vaalien toiselle kierrokselle meneviä on vaikeata ennustaa, sillä ehdokkaastaan epävarmojen äänestäjien määrää pidetään suurena.

Diktaattori Hosni Mubarakin viime vuotisen syrjäytättämisen jälkeen äänestystulos on siten pitkästä aikaa avoin.

— Nyt ei ole tuloksen kanssa ollenkaan niin kuin ennen. Jonkinlainen vilpin määrä on, mutta erittäin pieni. Ennen tulos oli tietenkin 100 prosenttia väärennös, sanoi Samir Halil.

Uusi presidentti saa hoitaakseen maan, jonka talous on vaikeuksissa, turvallisuustilanne on heikko ja kansakunta on jakautunut kansannousun yhteydessä tapahtuneissa väkivallanteoissa.

— Egyptillä on ongelmia. Me odotamme presidentin korjaavan edes osan niistä. Hänen seuraajansa jatkaa aikanaan siitä, mihin hän tulee jäämään. Siksi vallankumous tapahtui, sanoi Tarek Kamel.

— Entisenä aikana ihmiset olivat antaneet periksi, heillä ei ollut toivoa. Tuona aikana he eivät puhaltaneet yhteen hiileen. Nyt halutaan eteenpäin, arvioi Adel Gad.

Egyptiläiset ovat ottaneet vaalit vastaan varautuneen toiveikkaasti, mutta nopeaan muutokseen ei kukaan usko.

(MTV3 - AFP)

Katso Kalle-Ville Lahtisen raportti Kairosta:

Lue myös:

    Uusimmat