Mainos

Äänestys jatkuu edelleen vilkkaana

Eduskuntavaalien äänestys on ollut vilkasta eri puolilla Suomea. Ihmiset ovat vierailleet vaaliuurnilla tasaista tahtia ainakin pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Rovaniemellä äänestys on käynyt jopa hyvin vilkkaana. Vaalilautakunnan varapuheenjohtajan Reijo Lehtisen mukaan äänestys lähti ainakin Ounasrinteen koululla liikkeelle jopa ylivoimaisesti vilkkaammin kuin edellisissä vaaleissa.

Myös Tampereen Lielahdessa äänestäjiä on riittänyt jonoksi asti.

- Olen täällä neljättä kertaa vaalilautakunnan puheenjohtajana. En muista, että ennen olisi ollut heti aamusta näin paljon porukkaa paikalla, kertoo Ilja Nykänen Lielahden koululta.

Oulun ja Kuopion äänestyspaikoillakin joutui paikoin jonottamaan heti aamusta. Aamun jälkeen äänestys on kuitenkin sujunut Oulussa ja Kuopiossa tavanomaista tahtia.

Helsingin Punavuoren ja Myllypuron sekä Espoon Matinkylän äänestyspaikoilta kerrotaan, että ihmisiä tulee tasaiseen tahtiin. Tunnelma vaalihuoneistoissa on hyväntuulinen. Häiriöitä ei ole ollut.

Myös puolueiden puheenjohtajat suuntaavat vaaliuurnille. Perussuomalaisten Timo Soini äänesti jo aamulla Espoossa.

Eduskuntavaaleista on tulossa historiallisen mielenkiintoiset, koska perussuomalaiset ovat gallupeissa nousseet suurten puolueiden tuntumaan.

Äänestys jatkuu iltakahdeksaan. Vaalien alustava tulos selvinnee puoleen yöhön mennessä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.