Äänestyksessä taas ongelmia: IL: Hoitaja ei nostanut iäkästä miestä sängystä äänestämään – HS: Kotihoito töpeksi 90-vuotiaan pariskunnan äänestämisen kotona

MTV Uutiset kertoi tällä viikolla, kuinka kymmeniä ennakkoäänestykseen tulleita ihmisiä on käännytetty pois äänestyspaikoilta vaalilain vastaisesti. Nyt lehdissä on nostettu esiin iäkkäiden äänestäjien kohtaamia ongelmia.

Iltalehti uutisoi Attendon Villa Aalto -hoivakodin asukkaasta, jota ei nostettu äänestämään sängystään. Politiikka koko elämänsä ajan seurannut iäkäs mies oli odottanut vaaleja. Hän myös tiesi, kenelle antaa äänensä.

Hoitokodin asukkaille oli järjestetty äänestysmahdollisuus viime perjantaina. Hoitaja kuitenkin vetosi miehen sen hetkiseen väsymystilaan, eikä nostanut tätä sängystä.

Asukas kertoi tapahtuneesta vaimolleen, joka oli yhteydessä hoitokodin johtajaan. Johtajan mukaan asukkaalle tarjottiin uusi mahdollisuus äänestää toisena ajankohtana, mutta tilaisuus sivuutettiin.

90-vuotias pariskunta ei saanut äänestää kotonaan

Iäkkään pariskunnan tytär kertoo Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, etteivät hänen vanhempansa saaneet äänestää kotonaan lupauksista huolimatta. Syynä oli kotihoidon lähettämä sähköposti, joka ei saapunut määränpäähänsä.

Naisen yli 90-vuotiaat vanhemmat asuvat kotona, eivätkä he pysty liikkumaan kodin ulkopuolelle. He tarvitsevat säännöllistä apua Helsingin kaupungin kotihoidolta. Pariskunnan lapset ilahtuivat, kun saivat kuulla, että äänestäminen onnistuisi kotiäänestyksenä.

Viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä kuitenkin selvisi, ettei lupaus toteutuisi. Suojattu sähköposti, joka sisälsi kotiäänestykseen ilmoittautuneiden listan, oli lähetetty ajoissa vaalilautakunnalle. Se ei tästä huolimatta saapunut perille.

Nainen kertoo, että tapaus on järkyttänyt hänen vanhempiaan.

Lue myös:

    Uusimmat