Mainos

Äänestäjiä houkutellaan yli rajojen – Viron puolustusministeri vaalimainoksissa Helsingin kaduilla

Helsingin katukuvassa on nähty muutaman päivän ajan erikoisia vaalimainoksia. Ainakin kaupungin keskustassa komeilee Viron sosiaalidemokraattien mainoksia.

Virossa pidetään parlamenttivaalit 1. maaliskuuta ja useat puolueet tekevät vaalityötä myös Suomessa. SDE (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) on ainoa puolue, joka on ostanut mainosaikaa katukuvasta.

Mainoksissa komeilevat puolustusministeri Sven Mikser sekä talous -ja infrastruktuuriministeri Urve Palo. Vaalijulisteen sloganina on lyhyesti: Ootame Sind tagasi. Inimeste Eesti. Eli suoraan suomennettuna: Odotamme paluutasi. Ihmisten Viro.

Viron sosiaalidemokraattien tiedotuspäällikkö Raigo Jahu kertoo MTV Uutisille, että ulkomainontaa Helsingissä harkittiin vakavasti jo edellisten parlamenttivaalien aikaan.

Puolueen vaalilause pitää sisällään ajatuksen töiden vuoksi toisistaan erilleen joutuneista perheistä ja niiden yhdistämisestä.

- Silloin myöhästyimme hiukan, eikä tilaa enää ollut, Tallinnasta puhelimitse tavoitettu Jahu sanoo.

Sosiaalidemokraattien tavoite on selvä. Jahu muistuttaa, että mainonta kannattaa Suomessa, koska täällä asuu pysyvästi noin 40 000 virolaista ja töissä käyvät mukaan luettuna heitä on lähes 100 000.

Tiedotuspäällikkö kertoo, että heidän ulkomainontakampanjansa on ensimmäinen laatuaan, mutta muutkin virolaiset puolueet toki tekevät vaalityötä erilaisissa tilaisuuksissa ja maanmiesten kokoontumisissa.

– Ulkomailta tulee vaaleissa paljon ääniä. Valitettavasti emme pysty sanomaan, mistä, mutta vaalityö yli rajojen kannattaa. 

Jahun mukaan mainostilan myyjä suhtautui vieraan valtion vaalimainontaan positiivisesti. Puolue on asiakas siinä missä joku toinenkin.

Tiedotuspäällikkö sanoo, että SDE käyttää kevään vaaleissa neljästä hallituspuolueesta vähiten rahaa kampanjointiin.

Hänen mukaansa ulkomailla tehtävä, yhä näkyvämpi, vaalimainonta on tulevaisuutta. Myös muille puolueilla ja muissa maissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.