Mainos

Äänekosken turman uhrien tunnistaminen jatkuu

Viranomaiset ovat jatkaneet tänään Konginkankaan bussiturmassa kuolleiden tunnistamista. Myös turmassa mukana olleiden kotipaikkatietoja selvitetään.

Konginkankaan bussionnettomuudessa kuolleiden ja loukkaantuneiden kotipaikkatiedot varmistuvat aikaisintaan tänään. Vainajien tunnistamisessa joudutaan turvautumaan todennäköisesti myös hammastietoihin tai dna-testeihin. Tunnistaminen saattaa viedä useita päiviä.

Onnettomuusbussin 38 matkustajasta Helsingistä oli kyytiin noussut 27, Tampereelta 6 ja Saarijärven suunnalta 3 ihmistä. Lisäksi bussissa oli matkaopas ja linja-auton kuljettaja.

Onnettomuustutkintakeskus on jatkanut onnettomuuden syyn selvittelyä. Tutkinta onnettomuuspaikalla saatiin valmiiksi eilen, mutta tulosten analysointi vie vielä pitkään. Myös onnettomuusautojen romuja päästään tutkimaan, kun ne on ensin siirretty Jyväskylään.

Ajoneuvot tutkitaan tarkoin

Konginkankaan turman ajoneuvoja tutkitaan tarkoin. Onnettomuuden tutkintaryhmä selvittää sekä linja-auton että rekan vaurioita. Poliisi on jututtanut tapauksen silminnäkijöitä. Ylikomisario Veikko Stolt liikkuvasta poliisista on keskustellut turman aikoihin paikalle osuneen henkilöauton kuljettajan kanssa. Linja-autossa olleita loukkaantuneita saatetaan Stoltin mukaan kuulla jo huomenna..

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Tuomo Karppinen tutkii linja-auton romua Tikkakoskella sijaitsevassa hallissa. Viiden hengen tutkintaryhmä tutkii sekä bussia että rekkaa illansuuhun saakka.
-Yritämme kartoittaa autojen vauriot mahdollisimman tarkasti, sillä etukäteen ei voi tietää, mikä kaikki saattaa lopulta olla merkityksellistä, Karppinen kertoo.

Tutkintaryhmällä ei ole vielä kokonaiskuvaa autojen nopeuksista tai niiden renkaiden kunnosta. Karppisen havaintojen mukaan linja-autossa oli ainakin joissakin kohdissa lähes tuliterät renkaat.
-Myös rekan vetoauton renkaat näyttivät ainakin paikoin kohtuullisen hyviltä. Jokaisesta renkaasta ei ole kuitenkaan vielä systemaattista arviota. Autojen ajopiirturit odottavat niin ikään perusteellisempaa analyysiä, jotta niistä voidaan päätellä nopeus sekä nopeuksien vaihtelut. Karppinen arvioi, että pelkästään autojen tutkimiseen kuluu ainakin viikko.

Onnettomuuden uhreja on kunnioitettu muisto- ja hiljentymistilaisuuksissa monilla paikkakunnilla myös tänään ja huomenna. Lisäksi kaikissa Suomen kirkoissa muistetaan Äänekosken onnettomuuden uhreja jumalanpalveluksissa huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.