Mainos

Aamulla saapuneet romanit takaisin Ruotsiin?

Ryhmä romaneiksi ilmoittautuneita turvapaikanhakijoita saapui aamulla Ruotsista Suomeen. Komentajakapteeni Olli Kunnala uskoo, että heidät lähetetään pian takaisin Ruotsiin, sillä Dublin-sopimuksen mukaan Ruotsi on vastuussa turvapaikkakäsittelystä.

Olli Kunnala

Helsingin Katajanokan terminaaliin saapui tänäaamuna 30 puolalaista turvapaikanhakijaa. Romaneiksi ilmoittautuneet turvapaikanhakijat saapuivat Helsinkiin Ruotsista Viking Linen aluksella. Puolasta he olivat lähteneet tiistaina. Ryhmässä on mukana niin aikuisia kuin lapsiakin.

Komentajakapteeni Olli Kunnalanmukaan merivartiosto ottaa turvapaikkahakemukset vastaan ja tekee alustavat selvitykset matkareitistä sekä saapuneiden henkilötiedoista. Alkuselvitysten jälkeen romanit siirretään Kyläsaaren vastaanottokeskukseen Helsingissä. Paikallispoliisi suorittaa varsinaisen turvapaikkatutkinnan mahdollisimman pian. Tämän jälkeen asia siirtyy Ulkomaalaisviraston ratkaistavaksi.

Puolan kansalaiset pääsevät matkustamaan Ruotsiin ja Suomeen ilman viisumia. Kunnala uskoo, että turvapaikanhakijat lähetetään pian takaisin Ruotsiin. Ruotsi on turvapaikanhakijoille turvallinen maa, joka kuuluu lisäksi Dublin-sopimukseen. Sen mukaan Ruotsi on vastuussa turvapaikkakäsittelystä. Turvapaikanhakijoista laaditaankin sopimuksen mukaiset vastuunmääritykseen liittyvät ilmoitukset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.