Mainos

Aamulehti perusti kirjankustantamon

Tamperelainen Kustannus Oy Aamulehti on perustanut kirjojen kustantamiseen erikoistuneen liiketoimintayksikön, joka toimii yhtiössä omana osastonaan.

Yksikön on määrä julkaista ensi vuonna yhteensä kymmenen kirjaa. Liikevaihdon toivotaan nousevan noin 1,5 miljoonaan euroon. Seuraavan viiden vuoden aikana julkaisumäärän on määrä nousta noin 50 teokseen vuodessa. Ohjelmassa on etupäässä henkilökuvia ja muuta tietokirjallisuutta, mutta myös proosaa.

Kirjankustannustoimintaa johtaa Petteri Paasilinna, joka on aiemmin toiminut Aamulehden brändistä vastaavana markkinointipäällikkönä. Paasilinnan mukaan Aamulehti tavoittelee keskisuuren kustantajan asemaa.

Paasilinnan mukaan Aamulehden vakiintunut lukijasuhde on yhtiölle markkinointivaltti myös kirjamarkkinoilla. Uusi yhtiö ei Paasilinnan mukaan kuitenkaan julkaise kirjoja vain alueellisista lähtökohdista, vaan tavoittelee myös valtakunnallista menestystä.

Jääkiekkoa ja tamperelaisuutta

Aamulehden toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo, että kirjat sopivat hyvin lehtitalon toiminta-ajatukseen ja arvomaailmaan. Hän arvioi Aamulehden tunnetun brändin olevan eduksi kirjamarkkinoilla, mutta uskoo kirjojen myös vahvistavan lehden asemaa.

Aamulehden tähän asti julkaisemista kirjoista monet ovat liittyneet jääkiekkoon ja tamperelaisuuteen. Kaksi vuotta sitten yhtiö julkaisi myyntimenestykseksi nousseen Juti-suomi-hokisanakirjan. Tänä syksynä yhtiöltä on ilmestynyt jääkiekkoilija Raimo Helmisestä kertova teos Raipe - Vaatimattomuuden lyhyt oppimäärä. Kustannus Oy Aamulehti kuuluu Alma Media -konserniin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.