Mainos

Aamulehti luopuu Aldatasta

Aamulehti-yhtymä myy tietotekniikkayrityksistä koostuvan Aldata-liiketoimintaryhmän perustettavalle uudelle yhtiölle. Aamulehti saa kaupasta yli 60 miljoonan markan myyntivoiton. Kaupan jälkeen Aamulehti on puhtaasti joukkoviestintään keskittynyt yhtiö.

Uuden tietotekniikkayrityksen pääomistaja on rahastoyhtiö CapMan. CapMan Capital Management Oy:n hallinnoimat pääomarahastot omistavat osakkeista lähes 50 prosenttia. Aamulehden osuus on 27 prosenttia. Muita omistajia ovat Sitra sekä uuden yrityksen johto- ja avainhenkilöstö.

Aldata-ryhmän liikevaihto oli viime vuonna 114 miljoonaa markkaa. Ryhmän palveluksessa työskentelee 129 henkilöä. Ryhmään ovat kuuluneet Data Check Oy ja Tietovoima Oy. Ne ovat toimittaneet muun muassa kassapäätejärjestelmiä ja tietokoneiden oheislaitteita.

Uuteen yritykseen liitetään myös Modern Soft Oy, joka on erikoistunut kauppojen tietojärjestelmiin. Viime vuonna yhtiö teki 25 henkilön voimin 23 miljoonan liikevaihdon.

Uuden yrityksen tämän vuoden liikevaihdoksi arvioidaan 180 miljoonaa markkaa. Aamulehden pörssitiedotteen mukaan uuden yrityksen tavoitteena on kasvaa lähivuosien aikana sekä kotimaan markkinoilla että lähialueilla. Yhtiön tavoitteena on julkinen listautuminen 2-3 vuoden kuluttua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.