Mainos

Aamulehti: Lisäydinvoiman kannatus ennallaan

Japanin Fukushiman ydinvoimalaonnettomuudella ei ollut välitöntä vaikutusta suomalaisten kantoihin ydinvoiman lisärakentamisesta. Aamulehden teettämässä kyselyssä 34 prosenttia kannattaa ydinvoiman lisärakentamista viidennen ydinvoimalan jälkeen. Vastustajia oli tasan puolet, joten tulos vastasi Yleisradion vuoden takaista kyselyä.

Kanta ydinvoimaan on silti muuttunut Japanin tapahtumien myötä jonkin verran kielteisemmäksi tai selvästi kielteisemmäksi 38 prosentilla vastaajista.

Lisäydinvoiman kannalla olivat erityisesti miehet, suurituloiset ja yrittäjät. Selvä enemmistö kokoomuksen ja niukka enemmistö perussuomalaisten sekä sosiaalidemokraattien kannattajista tukee lisärakentamista. Vihreät ja vasemmistoliittolaiset vastaajat suhtautuivat lisäydinvoimaan odotetun kielteisesti.

Taloustutkimus Oy haastatteli 1007 ihmistä viime maanantain ja torstain välisenä aikana. Heistä 80 prosenttia oli tyytyväisiä Suomen viranomaisten toimintaan Japanin onnettomuuden yhteydessä. Tutkimuksen virhemarginaali on noin kolme prosenttia suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.