Mainos

Aamu rauhoitti Tukholman lähiömellakat

Tukholmassa Husbyn lähiössä yön levottomuudet ovat rauhoittuneet, kertoo poliisi. Alueella paloi yöllä lukuisia autoja, ja kiviä heitelleet ihmiset häiritsivät sammutustöitä.

Poliisin mukaan illan ja yön levottomuuksiin osallistui kaikkiaan 50-100 ihmistä. Neljä on otettu kiinni epäiltynä väkivaltaisesta mellakoinnista.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo Tukholmasta, että nuoret polttivat viime yönä muun muassa liikuntarajoitteisille tarkoitetun erikoisbussin.

Levottomuudet Husbyn kaupunginosassa alkoivat toissailtana, kun Husbyn nuoret raivostuivat poliisin viime viikolla tekemästä iäkkään miehen kuolemaan johtaneesta pidätyksestä.

– Mellakoijat ovat enimmäkseen siirtolaistaustaisia nuoria. Lähiössä asuu hyvin paljon pakolaisperheiden lapsia ja nuoria, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa yhteiskunnassa. Miehen kuolema oli vain sytyke, Lumikero selvittää.

– Täällä Ruotsissa peräänkuulutetaan nyt toimia poliitikoilta, miten nuorten syrjäytymiskierre saadaan katkaistua. Lisäksi vaaditaan, että poliisin on pyydettävä anteeksi tätä kuolemantapausta ja on selvitettövä, kuka ampui ja miksi pidätystilanteessa.

Tutkija Tove Pettersson Tukholman yliopistosta arvioi uutistoimisto TT:lle, että levottomuuksien taustalla ovat asuinalueiden eriarvoistuminen, sosiaaliset ongelmat ja uskonpuute tulevaisuuteen.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.