Mainos

Aalto04-sotaharjoitus pääkaupunkiseudulla

Panssariprikaatin massiivinen marssi toi lauantaina Etelä-Tuusulaan aivan Helsinki-Vantaan lentoaseman pohjoispuolelle yli 40 panssarivaunua.

Raskain kalusto eli taistelupanssarivaunut ovat venäläistä T-72M1-kalustoa. Mukana on myös BMP2-rynnäkköpanssarivaunuja. Puolustusvoimien tämän vuoden pääsotaharjoituksen toinen vaihe alkoi lauantaina.

Merellisen toiminnan painopiste siirtyy jatkossa Suomenlahdelle, ja Läntisen maanpuolustusalueen toiminnan painopiste muodostetaan pääkaupunkiseudulla. Itäisen maanpuolustusalueen toiminnan painopiste muodostuu Kouvolan ja Haminan seudulle. Ilmavoimat toimii Utista ja Kuopion Rissalasta, ja maavoimien helikopterit tukeutuvat Hyvinkään lentokenttään. Pääsotaharjoitus Aallon toiminta keskittyi viime viikolla lounaiseen Suomeen ja sen merialueelle.

Kaikkiaan torstaina päättyvään harjoitukseen ottaa osaa noin 12400 sotilasta. Panssariprikaatin kärki saapui jo perjantai-iltana pääkaupunkiseudun tuntumaan, kun taisteluosasto Melan kärkijoukkoja saapui Hämeenlinnasta Tuusulan ja Vantaan rajapintaan. Kolonnien siirtyminen keskitettiin liikenteellisistä syistä osin iltaan ja aamun tunteihin.

(MTV3-STT)

Pääsotaharjoitus Aalto 2004 aloitettiin armeijan ja viranomaisten laajalla yhteistoimintaharjoituksella.

(Seitsemän uutiset 12.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.