Mainos

Aalto-yliopisto valmistautuu aloitukseensa

Taiteen, tekniikan ja kapallisen alan yhdistävä Aalto-yliopisto on lähes valmiina aloittamaan toimintansa.

Tänäänuuden yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto kokoontui ensimmäisen kerran Helsingin Säätytalolla.

Virallisesti Aalto-yliopisto aloittaa ensi vuoden alussa, mutta jo nyt sen työtapoja on harjoiteltu muun muassa niin sanotuissa factoreissa.

- Tämä kokous, samoin kuin meneillään oleva yliopistouudistus, on historiallinen Suomen yliopistojen historiassa, luonnehti opetusministeri Henna Virkkunen (kok).

Ministeri Virkkunen kiitteli varhain järjestäytynyttä Aalto yliopiston ylioppilaskuntaa, kun koko Suomen yliopistomaailma on muutoksen kourissa.

Käytännön tuloksia jo nähtävissä

Ensi vuoden alusta lähtien yliopistot saavat taloudellisen ja hallinnollisen itsenäisyyden. Käytännössä valtiolta tulee rahaa, mutta säätiöyliopistot hankkivat sitä myös yksityiseltä sektorilta.

Pääkaupunkiseudulla taideteollisen, teknisen ja kauppakorkeakoulun muodostama Aalto-yliopisto on tässä tienraivaaja, joka on hionut opetusmetodejaan.

Yksi niistä on opiskelijoiden itsensä kehittämä yrittäjyyteen tähtäävä verkostoitumistoiminta, jossa monitieteellisyys ja kansainvälisyys korostuvat.

Käytännön innovaatioita on jo löydetty. Esimerkiksi tästä käy kirjoituspöydän ja langattoman laturin kokonaisuus, joka tekee johdot turhiksi, kun käyttäjä haluaa vaikka ladata läppäriään.

Tuote syntyi taiteen, tekniikan ja kauppatieteiden yhteiskehittelynä Otaniemessä.

Nyt Aallolla on edessään muutosten syksy, jona aikana muun muassa opetussuunnitelmia hiotaan. Tavoitteena on, että opiskelija pystyy kokoamaan tutkintonsa nykyistä monitieteellisemmin.

Katso Anne Forssènin juttu (Kymmenen uutiset 4.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.