Mainos

Aalto odotetusti jatkaa Metallin johdossa

Metalliliiton puheenjohtajaksi on valittu liittoa neljä vuotta johtanut Riku Aalto (sd.). Hänet valittiin Metallityöväen liiton liittokokouksessa Tampereella jatkokaudelle ilman vastaehdokkaita.

Maltillisena ammattiyhdistysjohtajana pidetty Aalto on korostanut hyvää yhteistyökykyä työnantajajärjestöjen ja hallituksen kanssa. Metalliliitto pitää edelleen tavoitteenaan laajoja keskitettyjä tuloratkaisuja.

Aallon mielesta Euroopan taloustilanne on huolestuttava, mutta viime syksynä solmitun raamisopimuksen kriisipykälien käyttöön ei vielä ole tarvetta.

Kriisipykälien perusteella sopimukseen voitaisiin neuvotella alakohtaisia muutoksia

– Toki meidän täytyy olla koko ajan valppaana että mitä maailmassa tapahtuu ja arvioida sitä tilannetta päivittäin että miten täsät eteenpäin mennään mutta ei vielä olla sillä rajalla että tätä keskustelua pitää ruveta avaamaan, Aalto sanoo.

Aallon mukaan Euroopan taloustilanteesta pitää olla huolestunut.

– Olen sitä mieltä, että myöskin eurooppalaiset poliitikot ovat itse päästäneet tämän tilanteen tähän omilla päätöksillään. Ollaan lähdetty siitä, että teollisuuden toimibtaedellytykset viedään täältä pois ja halutaankin, että täällä ei tätä teollisuutta ole, joka on kuitenkin hyvinvointivaltion rahoituksen kulmakivi.

Kakkosjohtajana eli liittosihteerinä jatkaa vasemmistoliiton edustajana Matti Mäkelä.

(MTV3 - STT)

Katso Vesa Kallionpään juttu Tampereelta (Kymmenen uutiset 29.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.