Mainos

Aalto lakon tuloksesta: Erittäin hyvä arvosana

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan metallin ongelma on ollut koko ajan se, että liitto on päänavaaja ja muut ovat voineet saada sen päälle vielä lisää.

– Valitettavasti järjestystä ei voi muuttaa, kun metalli on niin merkittävä, sanoo Aalto.

Lakolla metalli onnistui muuttamaan palkkapolitiikan taas aktiiviseksi. Kaikki saavat ainakin 2,4 prosentin yleiskorotuksen, eikä työnantaja voi tähän vaikuttaa.

– Ihan varmaa on, että jossain jaetaan reippaasti enemmän hyville työntekijöille. Jo ylityökiellon aikana meihin oli yhteydessä lukuisa joukko työnantajia, jotka olisivat maksaneet jo silloin 6 prosentin korotuksen. Fiksut pitävät kiinni työntekijöistään, hehkuttaa Aalto.

– Samaan aikaan on merkittäviä työnantajia, joista oikein konsernin johdosta oli tullut käsky jättää kolmas osa työntekijöistä ilman paikallista erää. Tämä on järkyttävää ja tämä loppui nyt, väittää Aalto.

Jäsenet tyytyväisiä, kun kokonaisuus aukeaa

Aallon mukaan jäsenistöllä on aihetta tyytyväisyyteen, vaikka 4 prosentin haettua korotusta ei tullut. Kun muut raamisopimukseen kuuluvat etuudet ynnätään, niin ne nostavat korotuksen 3 prosenttiin, laskeskelee Aalto.

Pienissäkin työpaikoissa, joista puuttuu pääluottamusmies tulee kaikille automaattisesti korotus. Perälauta tarkoittaa Aallon mukaan sitä, että jos korotuksista ei sovita erikseen, kaikki saavat tasan saman verran korotusta.

– Metalli pystyi järjestämään lakon ja se vaikuttaa myös tulevaisuudessa sopimusneuvotteluissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.