Mainos

Aalto lähti ovet paukkuen neuvotteluista - saattaa palata takaisin

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto harkitsee yhä, palaako hän parhaillaan käytäviin työmarkkinoiden neuvottelujärjestelmäneuvotteluihin.

Aalto erosi ABB:n pääluottamusmiehen potkujen takia työryhmästä, joka etsii uusia pelisääntöjä työmarkkinoille.

Aallon lähtö oli iso kolaus neuvotteluille, sillä hän on yksi vaikutusvaltaisimmista liittojohtajista. Ilman Metalliliiton hyväksyntää pelisääntöneuvotteluissa tuskin syntyy sopu.

– Käytän tässä harkinta-aikaa, asiahan ei ole loppuun käsitelty. Luottamusmiehen kanssa asiaan on saatu neuvottelutulos. Työnantajat ovat esittäneet kuitenkin erilaisia henkilökohtaisia sanktioita luottamusmiehelle. Me emme hyväksy mitään sellaista, mikä heikentäisi luottamusmiehien asemaa kentällä. Tilanne on kimurantti, eikä yhtään helpompi tämän jälkeen, Aalto sanoi MTV:n Huomenta Suomessa. 

Aalto uskoo yhä pitkiin työehtosopimuksiin

Metalliliiton puheenjohtaja luottaa yhä pitkien työehtosopimusten voimaan.

Keskustelu alkoi maanantaina, kun ABB:n Pitäjänmäen tehtaan pääluottamusmies irtisanottiin luottamuspulan takia.

Puheenjohtaja Riku Aallon mukaan eri aloilla on oltava yleissitovat työehtosopimukset, joilla luodaan pelisäännöt. Yleissitovat sopimukset mahdollistavat työpaikoilla paikallisen sopimisen eri asioissa.

ABB:n Pitäjänmäen-tehtaan pääluottamusmiehen työsuhteen päättämisestä on saatiin aikaiseksi neuvottelutulos, eikä sitä viedä työtuomioistuimeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.