Mainos

Aalto: Jos hallitus ei tee STX-päätöstä, tilaus menee Ranskaan

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan loistoristeilijätilaus menee STX:n Turun telakalta ohi suun, jos hallitus ei tee lainapäätöstä ensi viikon aikana.

– Tilanne on todella vakava ja akuutissa tilassa. Tiedetään, että ranskalaiset ovat tekemässä tarjousta Oasis3-laivasta ja heillä on rahoitus kunnossa. Tässä on hallituksella muutama päivä aikaa tehdä sellaisia ratkaisuja, että tilaus saadaan Suomeen. Muuten tilaus menee Ranskaan, Aalto sanoi MTV3:n uutisille.

Aallon mukaan amerikkalainen varustamo Royal Caribbean on tekemässä vuoden loppuun mennessä tilauksen kolmannesta Oasis-risteilijästä. Pääehdokas tilauksen saajaksi on ollut STX Finlandin Turun telakka. Kilpailevana vaihtoehtona on myös STX:n ranskalainen Saint Nazairen telakka.

– Tässä pitäisi nyt miettiä koko Suomen etua, ettei menetetä miljardiluokan tilausta. Tässä on kyse noin 20 000 miestyövuoden työstä Suomessa ja mikäli tällaista tänne ei saada, niin voidaan arvioida, mikä se telakkateollisuuden tulevaisuus Suomessa sitten kaiken kaikkiaan on, Aalto sanoo.

STX Finland on pyytänyt Suomelta noin 50 miljoonan euron lainaa, jotta se saisi laivatilauksen. Hallitus ei ole vielä suostunut myöntämään tukea STX:lle. Hallitus päättänee asiasta tiistaina kokoontuvassa talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Katso Mari Haaviston juttu (Kymmenen uutiset 16.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.